Következő tanfolyam időpontja:

2019-11-04

16:00

Hírek

Támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és vizsgához!
Sokan érdeklődtetek a tavaly év vége óta levegőben lógó kérdéssel kapcsolatban: “Lesz-e valami az egyre többet szóban forgó, KRESZ tanfolyam és vizsga díjának visszaigénylését felvető rendeletből, vagy csak légből kapott hírek terjengnek a városban?”. Eddig ezzel kapcsolatban sajnos semmi konkrétat nem mertünk Nektek mondani, hiszen biztosan mi is csak annyit tudtunk, mint bármelyikőtök. Mára azonban bővültek a hiteles információink.
“A támogatás mértéke a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga igazgatási szolgáltatási díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 forint.”-  “A Kormány 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelete a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatásról”
“a 20. életévüket be nem töltött magyar állampolgárok részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez nyújtott támogatás formáját, mértékét, feltételeit és igénylésének módját. Ennek lényege, hogy 2018. július 1-től a sikeres elméleti vizsgát követően, az elméleti tanfolyam és a sikeres elméleti vizsga díjának igazolt összegére, legfeljebb összesen 25.000 Ft értékében támogatási kérelem nyújtható be a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (NYUFIG). (forrás: Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesülete)
Az előbb említett rendelet szerint tehát a 20. életévüket be nem töltött magyar állampolgárok részére támogatás vehető igénybe a “B” kategóriás elméleti tanfolyam és a sikeres elméleti vizsga igazolt összegére.
Mikortól: A támogatásról szóló rendelet 2018. július 1-jén lép hatályba. A sikeres KRESZ vizsgától számított egy éven belül.
A támogatás mértéke: legfeljebb 25.000 Ft (természetesen az általatok fizetett tanfolyamdíj és az aktuálisan (2018.04.05.) 4600 Ft-os KRESZ vizsga díjának összege adja a számotokra visszaigényelhető pénzösszeget.
A támogatásra jogosultak: Azok a fiatalok, aki a 20. életévüket még nem töltötték be.
Hogyan: Egy írásbeli kérelemmel kezdődik, amit a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (NYUFIG) a sikeres „B” kategóriás KRESZ vizsga letétele napjától számított egy éven belül kell benyújtani elektronikus űrlapon, vagy formanyomtatványon.
Az űrlap tartalmazza: Személyazonosító adatokat, lakhely, tartózkodási hely, elérhetőség, állampolgárság, számlaszám, a sikeres KRESZ vizsga naptári napját.
Az eljárás határideje: 30 nap, 2019. január 1-től 20 nap.

Sok szerencsét mindenkinek!

forrás: www.napi.hu

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/valtozas_a_jogositvanyszerzesben_ennek_sokan_orulni_fognak.659232.html

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o