Következő tanfolyam időpontja:

2019-11-04

16:00

Segítségek

Sziasztok!

Ezen az oldalon megtaláljátok az összes feladatot, amiből a forgalmi vizsgán négyet kell sikeresen végrehajtanotok (2 merőleges parkolás:előre és hátra. Egy párhuzamos parkolás:vagy előre vagy hátra, és egy megfordulás: “Y” megfordulás/”U” megfordulás/saroktolatás)

Elolvashatjátok, hogy ezekben a feladatokban mire is kaphattok hibavonalat, de azt is látjátok, hogy pontosan hogy is kellene megoldanotok a feladatot.

A teljes “tanterv és vizsgakövetelmények” dokumentumban is megtalálhatjátok. Reméljük így kicsit könnyítünk a dolgotokon!

Sikeres felkésülést!

B feladatsor1

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Egy kis segítség azoknak, akiknek már van jogsija és fel szeretnék frissíteni a tudásukat!

www.kreszfelfrissito.hu

A PROGRAM INGYENES!
Célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében a polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

Mit nyújt a program?:
A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre. Az idei témák között újdonságként szerepel a „Gépjárművek forgalomba helyezése és időszakos műszaki vizsgálata” és a „Hivatásos gépjárművezetői ismeretek – A közúti árufuvarozói tevékenység alapjai” digitális tananyag. A program hangsúly fektet a közlekedés további résztvevőire vonatkozó ismeretek terjesztésére, s ennek keretében elérhető a „Gyalogos közlekedés”, a „Biztonságos közlekedés kerekesszékkel”, valamint a polgárőrök szerepét bemutató „Polgárőri alapismeretek – A baleset-megelőzés” digitális tananyag.

Meddig jelentkezhetünk és hogyan?
A program 2016. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen.
A képzésben résztvevők http://www.kreszfelfrissito.hu/ weboldalakon tudnak – önkéntesen – regisztrálni, és a regisztrációt követően férnek hozzá a tananyagokhoz. A kötelező tananyagrészek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) e-learning alapú, elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.

Mindenkinek javasoljuk a KRESZ- tudás frissítését!

Ha bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban (pl.: az e-learning menete), nyugodtan írjátok meg,
akár facebookon:https://www.facebook.com/jakabautosiskolakft/
akár e-mailben: jakabcsaba@jakabcsaba.hu
Vagy kereshettek bennünket telefonon: 06-20/548-11-68
Vagy személyesen irodánkban: 6722, Szeged Vitéz utca 13-15.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

“Így szerzek jogosítványt”

Az alábbi linken a Nemzeti Közlekedési Hatóság nyáron megjelent kiadványából tájékozódhattok arról, hogy milyen lehetőségeitek vannak a KRESZ tanfolyammal kapcsolatban. Milyen jellegű órából pontosan mennyit is kell levezetnetek a gyakorlati oktatás során. Számos vizsgákkal kapcsolatos adatot és sok más, a jogsiszerzés kezdetekor hasznos információt.

http://www.nkh.gov.hu/mediakozpont/kiadvany/-/b/621109

Lapozgassátok és olvasgassátok!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Útkereszteződés:

” Járművezetés közben Önnek kellő időben, még az útkereszteződés elérése előtt fel kell ismerni, hogy mely járművek részére köteles elsőbbséget adni, és kikkel szemben van elsőbbsége”
(Autóvezetők Tankönyve „B” kategóriás járművezetői vizsgához -Duka Gyula, Virágh Sándor, Kiss István, Keller Ervin, Samu Kata ,2013.)
Ebben segít ez az ábra. Folyamatában mutatja be, hogy melyik szakaszban mire kell jobban összpontosítani.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Tájékozódás:

1. az út vonalvezetésének figyelése, 2., 3. tájékozódás a mögöttes forgalomról, 4. tájékozódás a járműről (pillantás
a műszerfalra), 5., 6., 7., 8. betorkolló utak, útpadka stb. figyelése

“A mozgásban lévő jármű környezete folyamatosan
változik, ezért egyfajta folyamatos tekintetvándorlás szükséges. Meg kell tanulni az előre-
látást térben és időben egyaránt. Minél nagyobb sebességgel haladunk, annál előrébb
kell látni és gondolkodni. Kezdő vezető esetében még az is előfordulhat, hogy a jármű
gyorsabb, mint a vezető gondolkodása, ez azonban végzetessé válhat. Ezért mindig
olyan sebességgel haladjunk, amelynél a vezető minden fontos információt fel tud venni,
és elegendő idő marad a szükséges manőverek elvégzésére.”

KOTRA KÁROLY :KRESZ könyv személygépkocsi- vezetők részére

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Milyen időbeni kereteket szabnak a törvények, amelyek fontosak lehetnek

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

VIZSGAKÖVETELMÉNYEK:

1. “B” kategória:

Kíváncsiak vagytok mit is kell megtanulnotok, ha “B” kategóriás jogosítványt szeretnétek, mi az, amire vizsgán fokozottan figyelnetek kell, vagy csak az érdekel, hogyan kell viselkedned a városi közlekedés forgatagában?…Kattints az alábbi linkre és a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015. május 1-jétől hatályos útmutatója mindent leír neked. A link közvetlenül az NKH oldalán található dokumentumhoz irányít. Természetesen, ha bármi kérdés felmerül, oktatóink is szívesen segítenek.

http://www.nkh.gov.hu/documents/11102/180145/Tantervi+%C3%A9s+vizsgak%C3%B6vetelm%C3%A9nyek+-+%E2%80%9EB%E2%80%9D+kateg%C3%B3ri%C3%A1s+j%C3%A1rm%C5%B1vezet%C5%91-k%C3%A9pz%C5%91+tanfolyamok+sz%C3%A1m%C3%A1ra_2017.01.01-t%C5%91l/5a42e2e9-bb06-49af-8d98-1b40e6909ca0?version=1.4&type=pdf

“A Nemzeti Közlekedési Hatóságról (továbbiakban : NKH) szóló 263/2006. (XII. 20.) Korm . rendelet 8 . § (1) bekezdés ha) és hb) pontjaiban kapott felhatalmazás alapján a „B” kategóriás tanfolyam tantervét és vizsgakövetelményeit az alábbiakban határozom meg. Jelen dokumentum a „B” kategóriás képzésekre vonatkozó kerettanterv. A „B” kategóriás tanfolyami képzést a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet 16. § – a alapján a kerettantervnek megfelelően kell megtartani.”

A dokumentum leginkább rád, tanulóra vonatkozó részét megtalálhatod itt is:

FORGALMI RÉSZ

A vizsgakövetelményekben leírtak egy része ebben a táblázatban van összefoglalva. Egy ilyen papíron fogják jelölni a vizsgán (remélhetőleg nem) elkövetett hibákat. Tanulmányozása biztos segítséget nyújt mindenkinek, aki már a forgalmi vizsga küszöbén áll. Sok sikert!

Még egy utolsó kis segítség a forgalmi vizsgázóknak. Itt vannak a legfontosabb csomópontok, amiket a végtelennek tűnő 50 perc alatt érinthettek:

Útvonalak2017

2. “A” kategória:

“A” kategória eseténa tantervi és vizsgakövetelményeket itt olvashatod el:

Olvasgassátok minél többet és készüljetek így is a forgalmi vizsgátokra!

3. “A1” kategória:

 

 

A1″ kategóriás jogosítvány megszerzéséhez a tantervi és vizsgaköveteleményeket a következő linken érheted el:

Vizsgakövetelmények „A1” alkategóriához

Oktatód mellett ez a dokumentum segít Neked abba, hogy megismerd mire kell odafigyelned a vezetési gyakorlatok közben,  hogy milyen vizsgakövetelményeknek kell megfelelned “A1” kategória esetén.

4. “A1” kategória “B”kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők számára:

Ha van már “B” kategóriás jogosítványod, de szeretenéd mellé elkezdeni az “A1”-et, akkor az alábbi linken lévő tanterv és útmutatót nagyban segítségedre tud lenni például a forgalmi vizsgára való felkészülésben.

 

Vizsgakövetelmények az érvényes „B” kategóriával rendelkező tanulók “A1” kategóriás vizsgáihoz